IMORGON KAN BLI FÖRSTA GÅNGEN SOM

DU RAKAR DIG PÅ RÄTT SÄTT!

 

Barber & Books 4-stegsprogram för att raka som en professionell barberare:

 

Barber & Books svensktillverkade produktserie 

är tillverkad av naturliga, högpresterande ingredienser och framtagen av oss tillsammans med fältets bästa kemister för att verka på ett optimalt sätt.

 

Pre Shave Cleanser rengör ansiktet och frigör huden från föroreningar och orenheter som kan skapa irritation och infektioner. Pre Shave Cleanser förbereder också för en behaglig rakning då den ger huden en elastisk och mjuk yta.

 

Pre Shave Oil appliceras på fuktig hud, oljan skyddar huden ytterligare då den ger ett bättre glid och mjukar upp glasigheten i skägget så att det lättare kan skäras av.

 

Shaving Cream appliceras med med fingrarna eller uppvispat med rakborste i cirkelformade rörelser, jobba mot skäggets växtriktning i så stor utsträckning som möjligt vilket lättare får stråt att resa sig från huden. Lägg med fördel på en varm, fuktig handduk. (Tjock frotté är att föredra då den svalnar långsammare än tunn.)Vänta ca 30 sekunder men ta bort den innan den kallnat, huden ska fortfarande vara varm. Raka  medhårs första gången. Driv tvålen med fingrarna eller för på nytt rakskum om så behövs, raka aldrig på otvålad hud. Tvåla in på nytt och upprepa proceduren med handduken. Raka diagonalt mot skäggets växtriktning och till sist mothårs. I vissa fall när skägget är riktigt hårt kan en upprepning av intvålning och varm handduk behövas innan man rakar mot växtriktningen.
Avsluta med att skölja av ansiktet med varmt vatten och sedan med kallt för att stänga porerna.

 

After Shave Balm applicras därefter i ett jämnt lager medan huden fortfarande är lite fuktig. After Shave Balm lugnar och förseglar huden så att den blir motståndskraftig mot föroreningar och smuts samt gör den mjuk och smidig utan att kännas fet och kladdig.

 

 

Är du istället intresserad av att få en optimal form

och textur på ditt skägg?

 

Barber & Books har tagit fram två produkter som hjälper dig:

 

Beard Softener återställer fuktbalansen och tämjer ostyriga, "frissiga" skägg. Den skapar en omedelbar mjuk och följsam känsla utan att göra skägget oljigt. Fukta skägget och applicera några droppar i handflatorna och fördela i skägget.

 

Beard Wax är ett mjukt skäggvax med lätt grepp som ger skägget en följsam känsla och naturlig glans utan att upplevas kladdig. Fördela en liten mängd i händerna och stryk över det torra skägget. Använd gärna borste eller kam för att forma/styla.

SHAVE

BEARD

HAIR